hundefoder

Med hundefoder er det vigtigt at af få den rigtige næring

En måde at fastslå et godt hundefoder på fra en dårlig er at læse etiketten. Dette er lettere sagt end gjort, da etiketter ikke kun er vanskelige at læse på grund af småtryk og akavet at håndtere poser med mad i butikken, men også fordi etiketter kan være vildledende, som Merck Veterinary Manual forklarer. Etiketter skal fortælle dig otte stykker information:

Produktnavn

Produktets nettovægt

Navn og adresse på fabrikanten

Garanteret analyse

Liste over ingredienser

Tiltænkte dyrearter (dvs. hund eller kat)

Erklæring om ernæringsmæssig tilstrækkelighed

Feeding retningslinjer

produktnavn

Produktnavnet fortæller dig meget om produktet. Udtrykket “oksekød” betyder, at oksekød skal udgøre mindst 70 procent af hele produktet. Begreberne “oksekødsmiddag”, “oksekødsretter” eller “oksekødsplader” på den anden side kræver kun, at oksekød udgør mindst 10 procent af hele produktet. “Med oksekød” kræver kun, at 3 procent af den samlede vare er oksekød, og “oksekødsmag” betyder simpelthen, at der er nok oksekød i produktet til at smag det (mindre end 3 procent).

Ingredienser i dit hundefoder er vigtige

Ingredienslisten på etiketten vil ikke fortælle dig kvaliteten af ​​ingredienserne eller hvor de kom fra, og nogle producenter opdele ingredienserne for at gøre distributionen mere lige. For eksempel kan forskellige typer majs, såsom flaxet majs, malet majs eller kibbled majs, opføres separat. Disse støder ned på ingredienslisten, selvom det faktiske indhold af majs i maden er højt. Kød er en anden vanskelig ingrediens. Hele kød indeholder en stor procentdel af vandvægt, hvilket betyder, at den samlede procentdel af kød efter forarbejdning er lavere end det fremgår. Kødmelet lyder derimod mindre tiltrækkende for os, men indeholder faktisk mere kød end “hele kød”, da der ikke er vandvægt til at kaste af beregningen.

Mens ingredienslisten måske ikke fortæller kvaliteten af ​​ingredienserne, fortæller den hvad der er i fødevaren. Dette er især vigtigt for hunde med særlige kostbehov eller allergier og er også nyttigt for ejere, der ønsker at fodre deres hunde specifikke kilder til fiber, protein og kulhydrater.

“Komplet og afbalanceret” hundefoder

En af de første ting, du skal søge efter på en etiket, er udsagnet “komplet og afbalanceret.” Dette er mere end blot reklame – Association of American Feed Control Officers (AAFCO) har strenge krav for at sikre, at et produkt faktisk er komplet og afbalanceret. Komplette og afbalancerede kostvaner skal indeholde minimumsbeløbet for alle de næringsstoffer, der er nødvendige for hundefodder, hvilket også er angivet i “garanteret analyse.” Denne analyse giver den mindste mængde råprotein og fedt sammen med de maksimale mængder vand og rå fiber. Analysen giver imidlertid ikke den nøjagtige mængde af disse komponenter, hvilket betyder, at der er plads til betydelig variation. Producentens gennemsnitlige næringsstofprofil er ofte et bedre værktøj til evaluering af et produkt.

Du kan altid kontakte hundens fødevareselskab direkte for at få mere information om sin produkt. Et anerkendt firma, der har dit kæledyrs interesse i hjertet, skal gerne svare på dine spørgsmål og i mange tilfælde give dig mere information end hvad der er tilgængeligt på hjemmesiden eller produktetiketten. World Small Animal Veterinary Association har et nyttigt ark med spørgsmål, du kan spørge en virksomhedsrepræsentant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 Ikaro . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.