Hotel Grønland har været

Grønland er er et smukt land med mange hoteller

Grønland (grønlandsk: Kalaallit Nunaat, udtalt [kalaːɬit nunaːt]; dansk: Grønland, udtalt [ɡʁɶnˌlanˀ]) er et selvstændigt indbygget land i kongeriget Danmark mellem arktiske og atlantiske øer øst for den canadiske arktiske øhav. Selvom det er fysisk set en del af kontinentet i Nordamerika, har Grønland været politisk og kulturelt forbundet med Europa (især Norge og Danmark, kolonimagten og den nærliggende ø Island) i mere end et årtusind. Størstedelen af dens beboere er Inuit, hvis forfædre begyndte at migrere fra det canadiske fastland i det 13. århundrede og gradvist bosatte sig på tværs af øen.

Hotel Grønland er verdens største ø. Australien og Antarktis, men større, anses generelt for at være kontinentale landmasser snarere end øer. [10] Tre fjerdedele af Grønland er dækket af det eneste permanente is uden for Antarktis. Med en befolkning på omkring 56.480 [6] (2013) er det det mindst tætbefolkede område i verden. [11] Ca. en tredjedel af befolkningen bor i Nuuk, hovedstaden og største by. Den arktiske Umiaq Line færge fungerer som en redningsvej for Vestgrønland, der forbinder de forskellige byer og bosættelser.

Hotel Grønland is something, like all

Grønland har en smuk natur og nogle smukke omgivelser

Hotel Grønland har været beboet af og til i mindst de sidste 4.500 år af arktiske folkeslag, hvis forfædre migreret derfra fra Canada nu. Norsemen bosatte sig den ubeboede sydlige del af Grønland, der begyndte i det 10. århundrede, idet de tidligere havde bosat Island for at undslippe forfølgelse fra Kongen af Norge og hans regering. Disse nordmenn ville senere sejle fra Grønland og Island, med Leif Erikson som den første kendte europæiske til at nå Nordamerika næsten 500 år før Columbus nåede de caribiske øer. Inuit folk ankom i det 13. århundrede. Selvom Norge og nordmændene løbende har været, var Grønland ikke formelt under norsk krone indtil 1262. De norske kolonier forsvandt i slutningen af det 15. århundrede, da Norge blev ramt af den svarte død og gik alvorligt nedad. Kort efter deres død, der begyndte i 1499, udforskede portugiserne kort og hævdede øen, der hedder Terra do Lavrador (senere anvendt til Labrador i Canada).

I begyndelsen af det 18. århundrede nåede danske opdagelsesrejsende igen Grønland. For at styrke handel og magt bekræftede Danmark-Norge suverænitet over øen. På grund af Norges svage status mistede den suverænitet over Grønland i 1814, da foreningen blev opløst. Grønland blev dansk i 1814 og blev fuldt integreret i den danske stat i 1953 under forfatning af danmark.

In 1973, Greenland joined the European Economic Community with Denmark. However, in a referendum in 1982, a majority of the population voted for Greenland to withdraw from the EEC, som blev gennemført i 1985. Grønland indeholder verdens største og mest nordlige nationalpark, Northeast Greenland National Park (Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq). Etableret i 1974 og udvidet til sin nuværende størrelse i 1988 beskytter den 972.001 kvadratkilometer (375.292 sq mi) af Grønlands indre og nordøstlige kyst og er større end alle end 21 lande i verden. Grønland er opdelt i fem kommuner – Sermersooq, Kujalleq, Qeqertalik, Qeqqata og Avannaata. [15] Grønland har ikke selvstændigt sæde i De Forenede Nationer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 Ikaro . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.